Sammie Joe Cohen

Mijn naam is Sammie Joe Cohen. In 1996 zag ik het levenslicht. Ik woon in Amsterdam in de buurt van Station Zuid in een klein maar leuk en modern appartementje waar vandaan ik heel graag naar mijn klanten reis.

Werken voor mij is een hobby. Alles wat ik doe doe ik met  enthousiasme. 

Mijn psychologie

Mijn psychologie is altijd al geweest om te doen wat je leuk vind.

Ik heb een aantal passies en probeer daar mijn werk van te maken, omdat dit mij gelukkig maakt.

Ja honden is mijn 1ste grote passie, al op jonge leeftijd droomde ik er van om een eigen honden uitlaatservice te hebben en op mijn 15e jaar ben ik gestart bij een dierenhotel waar ik de nodige praktijk ervaring heb opgedaan, soms werk ik er nog. Ik laat hondjes in de buurt uit en zorg dat ze een heerlijke wandeling hebben gehad voordat ik ze terugbreng naar huis

Mijn 2de grote passie is autorijden. Ik breng pakketjes weg voor particulieren en bedrijven. Ik doe dit niet fulltime maar als mensen mij vragen om een pakketje te brengen of te halen dan doe ik dat. Dit varieert van iets halen bij de stomerij tot administraties naar klanten brengen.

En dan als laatste mijn 3de passie is werken op kantoor. Ik doe scanwerk voor bedrijven hier in de buurt. Ik haal  post op en scan dit voor bedrijven.

Hoe leuk is het om van je hobby’s je werk te maken

Mijn CV

Schoolervaring

2000 – 2008

Kleuterschool en Basisschool

Ik ben op 2 basisscholen geweest eerst in Alphen aan den Rijn en daarna in Amsterdam, omdat we gingen verhuizen van Alphen aan den Rijn naar Amsterdam

2008 – 2013

Maupertuus

Ik vond het lastig om mij goed te concentreren, daarom ben ik naar particulier onderwijs gegaan. Ik heb daar niet alleen veel geleerd maar vooral ook om goed te luisteren naar mijn gevoel.

2013 – 2014

MBO opleiding

2020

MBO3 opleiding basisopleiding Hond

Ik heb mijn opleiding MBO 3 wat gaat over de hond in 2020 gehaald.  En ben begonnen bij Martin Gaus MBO 4

Werkervaring

Ik heb daar gewerkt van 2011 tot 2020. De reden dat ik gestopt ben was dat ik het te leuk en ook te druk kreeg met mijn eigen bedrijfje

Dierenhotel Pochahondas

Wat doe ik bij Pocohondas

  • Ik laat honden uit
  • Maar mijn hoofdtaak is dat ik zorg dat de hondjes netjes gewassen en wel naar huis terug gaan

2017 – hier werk ik nog steeds

Biologische Bakker

Ik werkte hier eerst bij de bakkerij en maakte ik brood of koekjes, maar het werken met klanten vond ik veel leuker. Daarom ben ik van de bakkerij naar de winkel gegaan, daaraan vast zit ook een lunchroom.

Wat doe ik hier:

  • Winkelbediende
  • Soep maken
  • brood met de auto naar klanten brengen

In 2019 ben ik begonnen te werken voor mezelf, omdat ik zag dat ik heel veel capaciteiten had waar mensen gebruik van konden maken. Ik kan hier nog helemaal van leven, daarom heb ik nog bijbaantjes, maar ik heb er wel hartstikke veel plezier in. En ik weet zeker dat ik mijn bedrijf ga uitbouwen met de juiste mensen en de juiste mentaliteit