Forum kruimelpad - Je bent hier:Zuidas-Servicediensten.nlForum: HondenLente
of Registreren om berichten en onderwerpen te maken.

Lente

Heel veel hondenbaasjes denken nu Jippie. Ik kan weer grote wandelingen maken met mijn hond. Dat is natuurlijk erg leuk en gezellig, maar bouw het rustig op we hebben natuurlijk een periode gehad dat ook de hondjes minder naar buiten zijn gegaan. En je wilt niet natuurlijk niet dat je hond een blessure krijgt, omdat de spieren wat stijver zijn geworden. Bouw het rustig met 5 minuutjes erbij elke dag. Wees waakzaam ook met spelletjes. 

Chuckit Ultra Ball Hondenspeelgoed

 

Geüploade bestanden:
  • labrador-retriever-1210559_640.jpg

Let op in de lente kan ook je hond teken krijgen. Het duurt 24 uur voordat een teek zich vastbijt. Als een hond een teek heeft is het natuurlijk geen spoedgeval, maar ik zou het wel gelijk verwijderen.

Allereerst is het raadzaam om een teek verwijderaar te kopen Deze is handig omdat je het aan je sleutelbos kan doen Tick Key Teken verwijderaar

  1. Als je de teek verwijdert is het belangrijk dat je zorgt dat alle haren vrij zijn, zodat je die goed ziet.
  2. De Tick Key Teken verwijderaar schuif je voorwaartse beweging zo dat je hele teek in één keer verwijderd. Zorg dat je de beweging snel maakt dan verwijder je de teek ook snel. 

Voor vragen kan je mij altijd mailen info@zuidas-servicediensten.nl   

Kijk uit voor giftige middelen

Zodra de lente begint gaat iedereen de tuin aanpakken. 

Vaak komen er dan bestrijdingsmiddelen, pesticiden en schoonmaakmiddelen vrij. Dat is natuurlijk niet al te best voor de hond. 

Heb jij een idee dat de hond iets opgesnoven heeft wat niet goed is neem dan contact op met de dierenarts  

Pedigree Dentastix Medium Kauwstaaf - Gebitsve...

Wist jij dat je hond ook last kan hebben van hooikoorts

Door al dat dwarrelende stuifmeel aan de honden meer krabben, jeukende poten en vachtproblemen ontwikkelen.

Ook kunnen ze last krijgen van hun ogen of hun luchtwegen 

Er zijn verschillende middelen op de markt. Ga niet zelf experimenteren maar ga naar de dierenarts. Zij geven je hond iets dat het gauw over is.

Trixie Cooling Mat - 90 x 50 cm

 

Let op bij het water!

Vind jou hond het ook zo lekker om af te koelen in het water? Let dan goed op dat er geen blauwalg in het water zit. Dit zie je vaak door waarschuwingsborden, maar zelf natuurlijk ook goed opletten. Je kunt blauwalg herkennen door kleine drijvende ‘vlokken’ in het water en/of aan de kleur van het water; lichtblauw, groen, turquoise of roodbruin. Als je niet zeker weet of er blauwalg in het water zit, houd je hond dan voor de zekerheid weg van het water!

Nobby - Honden Handdoek - Beige - 81 x 35 cm

 

Verharen en trimmen

Honden en katten verharen het hele jaar door maar in de lente verliest het dier vaak extra haar, daardoor wordt de vacht weer dunner. Door goed te borstelen TwinQ Professionele 2-zijdige ondervacht kam voor hond en kat een paar keer in de week verwijder je makkelijk dode haren. Bij honden kan een badbeurt helpen. Was de hond met veel shampoo TwinQ Professionele 2-zijdige ondervacht kam voor hond en kat en laat het een paar minuten minuten intrekken. Hierdoor weken de dode en bijna dode haren los. Spoel de vacht daarna heel goed uit. je kan de hond ook op een hele lage stand droogföhnen en voorzichtig doorkammen of borstelenTwinQ Professionele 2-zijdige ondervacht kam voor hond en kat . Hierdoor verwijdert u het grootste deel van de dode haren. Gebruik een goede hondenshampoo Greenfields Hondenshampoo - Labradoodle Verzorgingsset

 

Adderbeten

Wanneer het warm is loop je veel meer risico op een beet dan bij koud weer. Adders houden van om te zonnen maar ook omdat ze dan sneller zijn. Adders zijn te herkennen aan de donkere zigzagstreep die over de rug loopt. De mannetjes zijn grijs gekleurd, de vrouwtjes bruin. 

Klachten

De eerste symptomen zijn pijn, oedeem (vochtophoping, zwelling), hematoomvorming op de plek waar gebeten is. Deze klachten treden meestal al binnen een aantal minuten op. Indien het gif direct in de bloedbaan terecht is gekomen leidt dit tot acute shock , meestal met de dood als gevolg.

Je ziet in het lichaamsdeel wat gebeten is 2 gaatjes die ongeveer 1 cm van elkaar staan. Deze hebben soms wat stroperig vocht (gif). Zorg ervoor dat de hond rustig blijft zodat de bloedsomloop niet versneld. Neem gelijk contact op met de dierenarts of dierenambulance. Er is centraal nummer 144